Футболки с настолками

Обговорення настільних ігор
Serhious
Єврогеймер

Re: Футболки с настолками

Повідомлення Serhious »

wolke писав:Serhious,
з альбомчиком Металіки така справа, що він існує. Його можна купити в мр3 на амазоні, можно фізичний диск прибати в магазині чи інтернеті.
Тобто з точки зору Металіки в такому випадку група несе вбитки через те, що я не придбала, а скачала десь. Доречі цікаво що буде, якщо альбом "з Петрівки" принести на офіційну автограф-сессію..

А футболок с Глумом я не бачила, хоча гуглила (доволі активно). Тобто теоретичних вбитків тут немає. Часто бачу на картинках, що вони захищені авторським правом і тому незаконно застосовувати їх в комерційних цілях. Це вийняток чи скоріш правило - використовуй що хоч, але не комерційно. В такому випадку друк футболки для себе, а не для продажу є законним. Якщо ж для кожного використання зображення необхідно просити письмовий дозвіл у автора, то інша справа.
Cоррі, щось пропустив (
В Україні авторське право регулюється Законом "Про авторське право і суміжні права" а також ми приєдналися до Бернської конвенції з охорони літературних і художніх творів.
Обєктом авторського права, в даному випадку, буде саме зображення (картина, малюнок), а не матеріальний предмет, де ця картина зображена (бумага, стіна, футболка). Таким чином, скачуючи з інтернету картину і друкуючи її на футболці ви порушуватиме авторське право на неї, оскільки відтворите її без згоди автора.
З приводу особистого / комерційного використання, то в Законі "Про авторське право і суміжні права" є особливе застереження, що відтворювати, навіть в особистих цілях, оригінальних творів образотворчого мистецтва без дозволу автора (чи іншої особи, яка має авторське право) і без виплати авторської винагороди не можна. *PARDON*
wolke
Адепт

Повідомлення wolke »

Serhious,
таким чином всі ці группи, що на корпоративах співають пісні відомих виконавців порушують авторське право?
Мовчу про нескінчені магніти з героями мультфільмів та інше..

Кому писати щодо дозволу друку Глума на футболці? *ритиричне питання*
Serhious
Єврогеймер

Повідомлення Serhious »

Саме так, без згоди автора/правовласника публічне виконання творів порушує авторські права )
Але для кола сімї і безплатно то можна ;)

А щодо артів Глума, то ось одразу і приклад:
"Isaac Childres, the designer behind big-box legacy title Gloomhaven, has released many of the game’s assets for free online in order to encourage fans to create their own custom campaigns...
Childres added a request that the assets are solely used for additional Gloomhaven content, acknowledging the internet’s love of pinching freely-available work for a variety of less reputable doings."
Взято оттут: https://www.tabletopgaming.co.uk/board- ... -scenarios

Тобто, правовласник дав дозвіл, але на конкретний вид використання )
wolke
Адепт

Повідомлення wolke »

Serhious,
я вчора через БГГ написала Ісааку, що дуже вдячна за гру, але спати не можу хочу футболку, знайшла хто надрукує, але щоб все по-чесному дай мені дозвіл на використання Тінка і Крегхарта.
Подивимось чи відповість..
ДюДя
Адепт
Контактна інформація:

Повідомлення ДюДя »

wolke писав:Serhious,
я вчора через БГГ написала Ісааку, що дуже вдячна за гру, але спати не можу хочу футболку, знайшла хто надрукує, але щоб все по-чесному дай мені дозвіл на використання Тінка і Крегхарта.
Подивимось чи відповість..
ось так правильно!
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум по настільним іграм”