Вставлю свої п'ять копійок щодо порівняння:
1. Хоча певна різниця у кольорах та вирубці компонентів є, мені все одно якість локалізації сподобалася.
Мені, навпаки, подобається, що поле не таке яскраве й кольорове як в англ. версії - так можна більше зосередитися на тому, що на ньому відбувається, а не розглядати дерева й інші декорації. А ще, до речі, колоритні й неповторні написи на картах рідною мовою.
2. Те, що Kilogames не могли ніяким чином вплинути на те, на якому заводі друкувався наклад -- логічно й зрозуміло.
3. Думаю, що настільки прискіпливо розбирати й порівнювати не варто. Адже друкувалася англ. версія дійсно на зовсім іншому заводі.
4. А ось підтримати українського видавця й придбати собі саме українську локалізацію, я вважаю, життєво необхідно для розвитку нашого хобі у нашій країні. Локалізацій має більшати за нашої підтримки, щоб до нас заходили нові й смачненькі проекти, і щоб ми все менше залежали від північного сусіда в цьому плані (ціни на їхні коробки ще й зросли нестерпно).
5. Але надмірний захист українських локалізацій теж може зашкодити. Адже локалізатори роблять помилки та вчаться на них і мають прагнути й досягати все кращої й кращої якості локалізацій. Інформація, яку надав у своєму аналізі топікстартер, обов'язково повинна дійти до Kilogames - просто як інформація на майбутнє (наприклад, додавати в контракт з оригінальним видавцем пункт про те, що друкуватися наклад повинен із дотриманням усіх норм і "лекал" як відповідна англійська версія).
6. Задротів і перфекціоністів (включаючи тих, хто не посоромиться придбати зараз рос. версію при тому, що на ринку тепер є українська, ще й за більш вигідною ціною) переконати все одно буде дуже важко. Хай граються собі у власній пісочниці. А я наполягатиму на тому, що ігри видають не для того, щоб ми на них молилися й розглядали компоненти, а щоб ми грали. Особливо багато партій треба награвати саме в Root