Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Відповісти
Flixon
Гравець в Монополію
Повідомлень: 50
З нами з: 29 квітня 2019 22:24

Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Flixon »

Дуже цікава ваша думка. Я вперше буду на Ессені та хочу підготувати список, які ігри можна було б купити)

Тому чекаю ваших списків найочікуваніших ігор)
Аватар користувача
Guns87
Єврогеймер
Повідомлень: 405
З нами з: 16 квітня 2016 20:12
Звідки: Киев

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Guns87 »

Самое интересное, что это вы будете на Ессене, а своего списка у вас нет)
Flixon
Гравець в Монополію
Повідомлень: 50
З нами з: 29 квітня 2019 22:24

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Flixon »

є)

Crystal palace
Parks
Cartographers: a roll player tale
Ці точно плануються до покупки)

Ще цікаві:
Paladins of the West Kingdom
Trismegistus
Flotilla
Era of Tribes
Cooper Island
Maracaibo
On Mars
Chocolate Factory
Pipeline
Sub Terra 2
Reavers of Midgard

А вот ще що вибрати для купівлі з цього цікавого не знаю)
Metuk
Адепт
Повідомлень: 929
З нами з: 10 листопада 2014 12:18
Звідки: Тернопіль

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Metuk »

хм/ цікаві ігри
Taran
Єврогеймер
Повідомлень: 354
З нами з: 27 травня 2010 14:17
Звідки: Kyiv

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Taran »

вот мой гиклист
https://boardgamegeek.com/geeklist/2619 ... watch-list

тоже буду на эссене
в шестой раз
Аватар користувача
wolke
Адепт
Повідомлень: 530
З нами з: 09 листопада 2016 23:15

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення wolke »

Мы третий раз едем. Уже месяц просматриваем списки, за 2-3 дня до выставки распечатываем все, отмечаем стенды.. и все равно покупаем кучу всего не из списка и все равно ходим по всем залам ) но процес подготовки все равно прекрасен )))

ПС, если вдруг кто хочет развиартулизироваться, то я только за.
ППС, мы в этом году в пятницу волонтерим на стенде Psyko Games (5D115), Shattered Chaos (кооп, данжн кроулер). Игруха будет на Кикстартере в следующем году, на стенде прототип который мы с весны тестируем. Если ребята пришлют вовремя файл, может даже русскоязычный вариант будет. Заходите.
Аватар користувача
wolke
Адепт
Повідомлень: 530
З нами з: 09 листопада 2016 23:15

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення wolke »

И что и как? что порадовало, что нашли? Как впечатления?

Я опять из Эссена привезла лютую простуду.
На удивление, в этом году ничего не нашли такого, что б прям Вау! Из нашего списка на "поиграть и купить", 90% того, что удалось сыграть не купили, ибо не понравилось/повторяется/кривое. То ли у нас запросы за 3 года выросли, то ли и правда год так себе.
Несколько игр так и не попали на поиграть и по этому не купили. Надеемся, скоро появится в нашем клубе и тогда, если что, докупим.

Из дичи "пришел-увидел-возьмите деньги, дайте же мне скорее игру", я таки нашла одну - Dice upon a time. Скажу честно, про игру не знаем ничегошеньки, но миниатюры меня покорили. Не поиграем, так хоть порисую. В Grim Forest миниатюры вроде тоже мими, но был свободный стол.. Игра таки неплохая, но не для нас.
Разочаровал Игдразиль. Думали игра про викингов, кооп, возьмем. Но то ли и правда игра не очень, то ли девочка правила так объясняла, что как-то не зашло от слова совсем. Протестировали пару ходов Зону. Ну такоэ. И тематика как-то меня не впечатлила, нет, не потому что не про зверушек, я не на столько мимими-упоротыш, но тема Чернобыля в перемешку с Пикником на обочине. Бр.. Ну и механика тоже, все по сути через броски кубиков. Слишком много зависит от вытянутой карты, и достаточно мало от принятых решений. Не зашло.
Новая Аристократия в принципе и неплохо, но не за 45 евро, как бы соре, подождем пока подешевеет.
Кто-то вечером приволок Feuer Frei. Неплохой филлер кооп, сама не играла, но вроде выглядело забавно.
Понравился Sabotage, но мы вообще игры из этой вселенной любим (у нас уже есть Фуджитив и Пейпербек).
Прикольная вышла Mint Condition, по сути ничего нового, тот же Суши Го, но тема очень подходящая.

Порадовало, что количество украинских стендов растет. Там один мужик вообще какие-то такие хитроумные штуки продавал из дерева, лошадки заводные, паровозики. Не смогла пройти мимо. А потом присмотрелась, а на коробке еще и по украински все написано.

На удивление, в этом году ничего годного не нашли у азиатов, оба прошлых года выхватывали там какие-то диковинки.

Ну и толпа народу, шум-гам немного утомляют. Четверг и суббота был адъ. И что-то они с организацией входа в этом году, имхо, перемудрили. сначала было, что все с электронными билетами на один вход, а с бумажными на другой. На следующий день пытались нас охранники выпровадить на дальний вход, мол тут переполнено, зал уже забит, идите все туда. Оттуда народ прет, мол там вообще не протолкнешься.. Вот только было 20 минут до открытия.. ну такое..
Flixon
Гравець в Монополію
Повідомлень: 50
З нами з: 29 квітня 2019 22:24

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення Flixon »

Дуже крута атмосфера, емоції просто зашкалюють, людей які люблять настолки тисячі, а не як в дома з друзями всього 3-6 людей)

Так як перший раз були, не хотіли щось серйозне грати, а грали лише недовгі ігри, так як було бажання більше полазити і пошукати щось цікаве. Отже зіграли в Azul3, Tuki, Man at works, Century eastern wonders, Paris, Namiji та Tokaido (стара гра, але її ще жодного разу неграли)
З цих всіх ігор купили Azul 3.

Доречі, дуже крутий спосіб заробити гроші - Переробити 25% tokaido і змінити назву)

Тих 3 гри (Crystal palace, Parks, Cartographers: a roll player tale під якими я писав "Ці точно до покупки" ні одну з них не купили, так як Sold out)
Ми приїхали на други день оскільки прилітали після обіду 24 числа, і їхати з Дюсельдорфу на пару годин не було сенсу.
Першу гру яку ми з дівчиною купили була The Magnificent, дуже хотів зіграти Санта Марію, але так і не вийшло (дивився лише летсплей на ютубі) А так як Magnificent від того самого автора, та щей з такою незвичайною темою, одразу купив недумаючи :)

Велика помилка була те що виписали павільйони тих ігор яких точно хотілося купити, але не виписали тих які були цікаві.

Ще в перший день взяли за 10 євро Junk art гра на декстеріті, приглядався ще давно, так як подобаються ігри від Pretzel games, а тут випадково йшли і побачили її за таку приємну ціну. Ще перед Ессеном рішили що точно візьмемо Rush M.D. - дуже цікаво було спробувати якусь Real-time гру. Отже взяли ще її.
Давно хотів пограти в Ghost stories ну вот тепер зіграю в Last Bastion - куплено + Antoine bauza розписався на коробці

Далі було завдання купити якусь мід-хеві гру - рішили що візьмем Pipeline, буде перша велика економічна гра + тема мені і дівчині дуже сподобалась)

З новинок це все.

Дівчина дуже хотіла everdell, тому взяли ще її, як на диво стендів з нею багато, а вот англ версію було доволі важко знайти...
А далі понабирали ігор по знижках (Лоренцо за 15 євро, Кольт експрес з 2 доповненнями за 25 євро, Яматай)
Ще взяв німецьку Sub Terra дуже давно хотів)

Після другого дня, я сказав дівчині - "Вот зря ми планували це всьо лише на 2 дні?" Треба було планувати поїздку так, щоб попасти на всі 4 дні
(Щей багато людей казали що в останній день багато видавництв роблять хороші знижки і можна більш-менш нову гру взяти за півціни)

Тепер хочем ще на наступний рік попасти))
Аватар користувача
wolke
Адепт
Повідомлень: 530
З нами з: 09 листопада 2016 23:15

Re: Топ найочікуваніших ігор Ессена 2019

Повідомлення wolke »

Flixon,

загалом четвер і суббота найважчі дні. В четверг залітає скажена товпа с кравчучками і гребе все що, погано лежить. Ми хотіли запитати наявність англомовних карт у Шверкрафт, так нас мало не з"їли там на місці "черга починається десь там". Наступні дні там було вільно, приходь бери/питай що треба. Я не знаю хто ці люди і нащо їм так багато ігор. Втім, в нашу першу поїздку (сб-нд) так само було - багато мастхевів вже було продано, тому тепер ми намагаємося придбати те, в чому ми впевнені, також в четвер.
Суббота приїзджають всі ті, хто не зміг взяти вихідний, а також багато дітей. Тоді в Зал 3 краще не заходити, розщавлять.
П"ятниця і неділя кращі дні, але в неділю багато чого немає. І багато ігор дійсно зі знижкою, але скажу чесно, за 3 роки не знайши на цих знижках нічого гідного. Або гра слабка, або знижки "в інтернеті дешевше".

Хочу порадили продумати на наступний рік вже зараз свої можливості і зайнятися пошуком житла, якщо ви живете в отелі, а не в друзів. Німці розкупають все, що поруч з виставкою дуже швидко, залишаються потім лише дорогі готелі, або дуже далеко. Втім, якщо подорожуєте з машиною, то села навкруги гарний варіант.
І ще, для тих, хто живе в Німеччині і трохи "в темі" ціни на віставці часто викликають багато питань. Якщо будете їхати і знаете, що вам треба, можно заздалегіть замовити в інтернеті з доставкою в готель. Це не стоюеється американських/азіатських новинок а також Кікстартерів, але те, що на німецькому ринку вже є, буде значно дешевше (нова гра Розенберга в інтернеті була вже на 5 евро дешевше, ніж на виставці, наприклад).
Відповісти

Повернутись до “Все, що відбувається навколо настільних ігор”