Быстрорастущая коллекция новачка

Розкажіть та похваліться, якими настолочками володієте.
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Колекція, яка швидко росте. Особливо в сторону євро ігр)) Купую більше ігр, ніж встигаю грати, тому завжди є коробки, які ще не розкладали.

На зараз в колекції:


Євро:
1. Проект Гайя
Займає особливе місце в моїй стопці ігр. Викликає трепет. Напевно тому, що це перше моє важке євро, останнім часом з радістю його розкладаю, але за всі раси ще не зіграла. Партія займає не дуже багато часу, це радує. Взагалі в Гайї є все, що я люблю в євро - відсутність рандому, комплексність, сухістю мене не налякати, люблю сухі євро як сухе вишукане вино :P Подобається асиметрія рас, і навіть оформлення. Однозначно моя гра. В Тера Містику не грала, порівняти не можу.

2. Энергосеть.
Взагалі настолками я почала цікавитися в 2021 році. Ну як, цікавитися, до того були вдома Діксіт, Каркасон і т.д. Але заглиблюватися в тему почала недавно, тому всі старі ігри для мене не старі)) Енергосеть з цієї ж опери. Звісно банкноти як в Монополії уже не дуже, але коли коробка приїхала, частенько в неї грали. Особливо гру любить мій хлопець айтішник)) Так, в грі треба багато рахувати, тому на любителя. Перша гра в колекції з аукціоном, що теж цікаво. Точно не буду в неї часто грати, але в колекції нехай буде. Приємний присмак ретро.

3. Тераформування Марса + Початок+ Елізій + Венера
Однозначно це гра, яку найбільше люблять мої домашні. Це та гра, в котру вони готові грати 4-5 годин без перерви, і не помічають як пролітає час. Про себе так не скажу, гра не улюблена, але подобається. Тому якщо хлопець та донька не погодяться зіграти в те, що я пропоную, я їх зберу за Марсом)) Чомусь у нас часто не надто активний розвиток на полі, мене це засмучує. Початок, Елізій- непогані доповнення, але не обов'язкові. Венеру ще не грали. Чекаю локалізацію Колоній.

4. Подводные города + Новые открытия
О, а це вже я люблю, а мої домашні не дуже. Кажуть, що гра довга та важка. Гра дійсно комплексна, саме цим вона мені і подобається, не розумію порівняння її з Марсом, вони абсолютно різні. Ну і різні вагові категорії, Марс виглядає простим та фановим на фоні Підводних міст. Я не розумію, чому мої домашні на Марс готові виділяти 4-5 годин, а на Підводні міста - ні :roll: А партії у нас довгі, тому що у мого хлопця дуууже довгий даунтайм... Але власне він частіше і виграє у будь-які ігри))

5. Гранд отель Австрия
Все зійшлося, ура. Всім подобається і завжди раді зіграти. Я ніжно люблю Австрію на двох. Гра абсолютно вдала та лаконічна, гарне сімейне проведення часу.

6. Агрикола, новое издание
Класика, що тут скажеш. Хочеться купили ще пару коробок Уве Розенберга і розвивати свої ферми далі))

7. Летопись + Таверна + Порт
Моя любов. Не часто в неї граємо, але гра для мене особлива, атмосферою, зміною поколінь. Наче і схожа на інші ігри, але є в ній щось таке самобутнє та прекрасне. Доповнення Порт ще не грали. Таверни органічно доповнюють базу.

8. Замки Бургундии
Не знаю чому, але грали дуже мало. Навіть на відгук поки не тягне, хочеться зіграти ще, а тоді вже щось сказати.

9. Брюгге
Не грала. Коробка стоїть на поличці майже рік, не доходять руки її відкрити.

10. Гавр
Дайта всього і побільше))) Погоджуся, що після кризової Агріколи Гавр це щедрий урожай. Хоча наразі все одно Агрікола більше подобається. Але і Гавр граю з радістю, часто навіть виграю)

11. Крила + всі можливі ніштяки для них, не допи
Крила любимо як ненапряжну красиву гру ввечері після напруженого робочого дня. Мені подобається ця гра і як продукт, і своїм візуалом та тактильними відчуттями. Саме тому докупила до неї різні токени - корм, пташечки, планшети, органайзер з годівничкою. Вважаю, що в колекції вона займає заслужене місце, є більше сімейкою, ніж євро, чи може сімейкою для євро гравців :))) При цьому в дні ігротек я ніколи її не обираю, так як хочеться розікласти щось більш серйозне.

12. Цолькин + Племена и пророчества
Ще не грали, чекає на полиці свого часу.

13. CO2. Перша редакція
Перше знайомство з Ласердою. Поки зіграли одну партію, тому не можу зважено оцінити. Гра виявилася простою, і тільки потім я почала читати на форумах, що дійсно це не та гра Ласерди, яку можна назвати надто комплексною та важкою. Ну що ж... Ласердою після неї не загорілася, але треба ще зіграти. А також на полиці чекає перше видання Канбану. Хочеться все-таки ним загорітися)

14. Орлеан + Торговля и интриги
Чудова гра. Люблю її, хоч і рідко розкладаємо. З допом значно краще, ніж без нього. Люблю кидати щось в мішечок, а потім діставати з нього :)

15. Keyflower
Люблю цю гру. Лаконічно, швидко, цікаво. Дійсно буває конфліктно, це це і класно. Відчуваю в цій грі багато свободи дій та простору для імпровізації. Поки зіграли не багато партій, цікаво як буде з часом.

16. Виноробство + Тоскана + Долина Рейна
Спочатку думала, що продам або спалю цю гру після перших кількох партій) Ніяк не вдавалося виграти у хлопця. Більше того - те, що не виграти, я розуміла уже в середині партії, і в подавленому стані чекала її кінця. Здається навіть плакала)) Хто б міг подумати, що такі емоції подарує гра, яку часто описують як сімейну, а не той же, приміром, Keyflower. Ще дико бісили деякі гості. Звісно, що людину, яка любить безрандом типу Гайї, буде бісити рандом гостей в Виноробстві)) Але! Потім я спробувала гру зі старшою донькою (13 років). Їй прямо дуже зайшло. І зіграли ми з нею з мінімальним відривом кілька партій. Потім я докупила доп "Долина Рейна", замінила гостей з бази на гостей Рейна, стало ще краще. Тому палити і продавати гру поки передумала, тим паче і донька б не дозволила. Можливо якби не вона, я не витримала цю гру в колекції, якось так) А, і ще, з полем Тоскани значно краще!

17. Пуэрто Рико
Ще не грали, чекає на полиці свого часу.

18. Kanban. Automotive revolution
Ще не грали, чекає на полиці свого часу.

19. Ганзейский союз
Ще не грали, чекає на полиці свого часу.



Сімейні:
1. Пройдисвіти Кведлінбурга + Відьми- травниці
Улюблена гра старшої доньки. Власне гра і була придбана їй на подарунок до Дня народження. Це класний представник сімейної гри, всім весело, азартно та цікаво. І, що найбільше в ній подобається, це відсутність даунтайму, всі гравці ходять разом.

2. Бухта пеліканів
Випадково придбала цю гру з рук, вона стала для мене в сто раз кращою за Каркасон) Така ж проста та лаконічна на виставлення тайлів, при цьому тайли шестикутні, оформлення дуже красиве, а набір очків цікавіший.

3. Селестия
Як там називають ігри, якими заманюють новачків, гейтвей? От Селестія для мене є такою грою номер один. З неї часто починаються ігротеки з новачками або як розігрів.

4. Эволюция + Время летать + Континенты + Ледниковый период + Случайные мутации
Ооо, моя перша стратегічна гра, старичок на полиці. З'явилася років 8-10 тому, точно не пам'ятаю, але ще тоді, коли я не дуже цікавилася настолками. І до тепер я її люблю, хоч граємо дуже рідко.

5. Эволюция Естественный отбор
А цю купила не так давно як шанувальниця старої Еволюції. Звісно, візуальне оформлення, акварельні малюнки дуже приваблюють, і навіть знаючи, що не гратиму її часто, все одно хочеться докупити до неї допи) А взагалі хочеться уже Еволюцію посерйозніше, заглядаю на Dominant Species.

6. Азул. Літній павільйон
Улюблений сімейний астракт. І не тільки в мене. Що тут ще додати)

7. Крошечные города
Теж одна з улюблених сімейних ігр. Швидка та цікава, при цьому може вивести з себе :))

8. Драфтозаври
Купила для молодшої доньки (5 років), а виявилося, що це прикольна сімейка для всієї сім'ї. З дітьми грати кайф. Тут і азарт, і подумати, і одночасні ходи. Грати легко, а от виграти ще треба постаратися.



Дуельні:
1. 7 чудес Дуэль + Агора + Пантеон
Улюблена дуель на початку настільного захоплення. Грали багато і завзято, дійсно одна з накращих дуельних ігр! Агора органічно доповнює базу. До Пантеону руки так і не дійшли, але вірю, що дійдуть.

2. Печворк
Дуелька, в яку зі мною ніхто не хоче грати. Не знаю навіть чому, мені подобається, а вмовити на неї хлопця чи доньку важко. Зрештою доведеться або продати, або дочекаюся, поки виросте молодша донька))

3. Війна Персня
Перша моя участь в передзамовленні на локалізації. Ух... Ніяк не можемо її осилити. Кілька разів розкладали, любувалися, складали в коробку) Читала правила, купила їй органайзер, і на цьому поки все.

4. Кодовые имена, Дуэт
Зе бест. Улюблена гра на асоціації.

5. Unmatched. Битва легенд. Місто туманів. Бігфут і Робін Гуд
Чудова дуелька, завжди цікаво зводити різних героїв. Граємо на маленькій карті від Бігфута. Гра небезпечна тим, що затягує в колекціонування, хочеться докуповувати нових героїв)

6. Ханамікоджі
Красива швидка дуелька, зручно брати з собою на природу чи в подорож.

7. Riftforce + Поза межами
Тільки приїхала, дуже цікаво поєднувати різні стихії. Багато різних емоцій під час гри)



Асоціації, філери:
1. Діксіт + допи 4,6
Класика жанру, на полиці, як і Еволюція, 8-10 років. Часто бувала на розігріві на ігротеках. Колоди 4 та 6 також використовую як метафоричні карти.

2. Сопротивление
Жодна ігротека без неї не обходиться. Улюблений різновид мафії. Багато партій підряд грати не можу, надто нервую)

3. Цитадели делюкс
Я, як не люди, люблю Цитаделі саме на двох. Так вони стають більш стратегічні, при цьому залишається блеф і все таке. Граємо рідко, але в колекції мусить бути.

4. Орифлама
Чудовий філер, блеф, ролі.

5. Тайное послание Делюкс
Як і Орифлама, ідеальний філер.

6 Страшные сказки + 4 допа
Теж як філер заходить, хоч і не такий швидкий, як інші.

7. Восьмиминутная империя
Інколи подобається за 20 хвилин (не скажу що за 8)) побудувати імперію, хай буде.

8. Бумажные кварталы
Хіт останнього часу. Граємо часто і хочеться ще.



Цивілізації:
1. Сквозь века, новая цивилизация
Для мене зараз здається найкращою грою всіх часів та народів. В ній є все, чого я хочу від настільної гри. Після неї хочеться грати та купувати більше цивілізацій. Не дивлячись на зручну та швидку цифрову версію, мені все одно більше подобається розкладати картон. Навіть фідлінг не лякає.



Дитячі:
1. Банда хомяков (Haba)
2. Накорми птенца (Haba)
3. Огнедышаший дракон (Haba)
4. Бинго Сверкающие единорожки (Haba)
5. Плыви, маленькая рыбка (Ravensburger)
6. Корова и ко (Ravensburger)
7. Гонка гусей (Ravensburger)
8. За грибами (Granna)
9. Монстри, до шафи (Granna)
10. Три маленьких поросёнка (Orchard toys)
11. Озорной котик (Egmont)
12. Шопинг лист (Mideer)
13. Доббл
14. Звіряча абетка
15. Скоростные цвета, Дорисуй в поездке
16. Дифферанс
17. Мышки на липучках (Mysie Chovanski)
18. Bauernhof (Ферма)
19. Сверкающая башня (Haba)
20. Черепашьи бега
21. Catan junior



Покинули колекцію:
1. Перри Родан космический торговец
2. Гномы-вредители Делюкс
3. Индиго
4. В некотором царстве
5. Диксит допы 2 и 3
6. Каркассон + 4 допа
7. Шакал. Остров сокровищ
8. Пандемія
9. Билет на поезд Европа
10. Марко Поло экспедиция
11. Сумеречная борьба
12. Джайпур
13. Splendor
14. Хмурая Ксю
15. Колонизаторы + Мореходы + Рыцари
Востаннє редагувалось 04 листопада 2022 11:36 користувачем russ.tatiana, всього редагувалось 51 раз.
Аватар користувача
Mirage
Адепт
Повідомлень: 654
З нами з: 15 травня 2020 22:02

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення Mirage »

Если не пугают сложные евро, то:
Lisboa - автор Ласерда
On Mars - автор Ласерда
Kanban EV - автор Ласерда
Madeira - автор Соледад

Все отлично играется на двоих. Сами так и играем постоянно.
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Mirage писав: 30 грудня 2021 12:29 Если не пугают сложные евро, то:
Lisboa - автор Ласерда
On Mars - автор Ласерда
Kanban EV - автор Ласерда
Madeira - автор Соледад

Все отлично играется на двоих. Сами так и играем постоянно.
Спасибо! Ласерда есть в списке хотелок) С какой его игры лучше начать?
Аватар користувача
Serfer
Єврогеймер
Повідомлень: 318
З нами з: 27 травня 2018 17:50
Звідки: Киев

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення Serfer »

C Escape Plan
Аватар користувача
Revan
Амерітрешер
Повідомлень: 132
З нами з: 23 травня 2017 08:48
Звідки: Львів

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення Revan »

Я можу порадити Kanban EV і On Mars, в які сам грав. Дуже круті ігри з бомбезним оформленням!
Щодо Escape Plan - кожному своє, але з того, що я читав на BGG, це не найкраща гра Ласерди, ще й дизайн стрьомнуватий, як на мій смак (особиста думка, звісно).

Ще хороші ігри (з відгуків друзів-євронастільщиків) Ласерди:
- Lisboa
- Vinhos
- Gallerist

Раджу спершу ретельно передивитися огляди на ці всі ігри, бо вони досить дорогі (десь у середньому по 120$ кожна) і не факт, що зайдуть.

Але Kanban EV - це one love з першого погляду :)))
Аватар користувача
Mirage
Адепт
Повідомлень: 654
З нами з: 15 травня 2020 22:02

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення Mirage »

russ.tatiana писав: 30 грудня 2021 12:36
Mirage писав: 30 грудня 2021 12:29 Если не пугают сложные евро, то:
Lisboa - автор Ласерда
On Mars - автор Ласерда
Kanban EV - автор Ласерда
Madeira - автор Соледад

Все отлично играется на двоих. Сами так и играем постоянно.
Спасибо! Ласерда есть в списке хотелок) С какой его игры лучше начать?
Kanban EV полегче остальных, ИМХО. Хотя, можно сразу в омут головой :), т.е. Lisboa. Зато сразу будет понимание, что же такое есть Витал Ласерда...
x-fan
Новачок
Повідомлень: 44
З нами з: 30 грудня 2019 09:59
Звідки: Бровари

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення x-fan »

Мы с женой на двоих любим в Гранд отель Австрия играть.
Еще Keyflower очень хорошо масштабируется на любое кол-во человек от 2 до 6.
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Revan писав: 30 грудня 2021 18:00 Я можу порадити Kanban EV і On Mars, в які сам грав. Дуже круті ігри з бомбезним оформленням!
Щодо Escape Plan - кожному своє, але з того, що я читав на BGG, це не найкраща гра Ласерди, ще й дизайн стрьомнуватий, як на мій смак (особиста думка, звісно).

Ще хороші ігри (з відгуків друзів-євронастільщиків) Ласерди:
- Lisboa
- Vinhos
- Gallerist

Раджу спершу ретельно передивитися огляди на ці всі ігри, бо вони досить дорогі (десь у середньому по 120$ кожна) і не факт, що зайдуть.

Але Kanban EV - це one love з першого погляду :)))
Дякую за рекомендації! Також Kanban EV відгукується, працювала в автомобільній сфері 8)
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

x-fan писав: 30 грудня 2021 20:22 Мы с женой на двоих любим в Гранд отель Австрия играть.
Еще Keyflower очень хорошо масштабируется на любое кол-во человек от 2 до 6.
Ищу Гранд отель Австрия, только где её найти :roll:
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

За январь появились:
Кодовые имена, Дуэт
Восьмиминутная империя
Ханамикоджи
Джайпур
Гранд отель Австрия
Орифлама
Тайное послание
Шарлатаны Кведлинбурга + Ведьмы- травницы
Unmatched. Битва легенд
x-fan
Новачок
Повідомлень: 44
З нами з: 30 грудня 2019 09:59
Звідки: Бровари

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення x-fan »

russ.tatiana писав: 04 лютого 2022 00:20 За январь появились:
Кодовые имена, Дуэт
Восьмиминутная империя
Ханамикоджи
Джайпур
Гранд отель Австрия
Орифлама
Тайное послание
Шарлатаны Кведлинбурга + Ведьмы- травницы
Unmatched. Битва легенд
Серьезные темпы)) Австрию нашли таки)
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

x-fan писав: 04 лютого 2022 08:32
russ.tatiana писав: 04 лютого 2022 00:20 За январь появились:
Кодовые имена, Дуэт
Восьмиминутная империя
Ханамикоджи
Джайпур
Гранд отель Австрия
Орифлама
Тайное послание
Шарлатаны Кведлинбурга + Ведьмы- травницы
Unmatched. Битва легенд
Серьезные темпы)) Австрию нашли таки)
Да, ура! :dance3: Очень хорошо заходит и с дочкой, и с парнем. На очереди Keyflower)
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Расписала по категориям, так намного удобнее 8)
Верю в то, что дойдут руки написать свои отзывы к каждой игре)
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Дописала в список детские игры на 3-6 лет. Сейчас дочке 4,5 года, опыт настольщика с двух лет так точно. Так что у неё тоже 30 игр, свои игротеки и тд)) Может кому-то будет интересно, кажется не встречала на форуме игры этой возрастной категории :P
russ.tatiana
Новачок
Повідомлень: 14
З нами з: 20 грудня 2021 20:03
Звідки: Одесса

Re: Быстрорастущая коллекция новачка

Повідомлення russ.tatiana »

Давно не оновлювала список. За останні місяці з'явилися:
1. Keyflower
2. Unmatched Бігфут і Робін гуд
3. Unmatched. Місто туманів
4. Цолькин: Календарь Майя + Племена и пророчества
5. CO2 первая редакция
6. Aзул Летний павильон
7. Орлеан + Торговля и интриги
8. Виноробство + Тоскана
9. Крошечные города
10. Эволюция. Естественный отбор
Відповісти

Повернутись до “Ваші персональні колекції”