Подскажите, друзья
Последние пару лет активизировался жанр квестовых игр или "эскейп"-игр
Но совсем непонятен мне уровень качества и интересности отдельно взятых представителей. Что можете посоветовать из личного опыта?
Я готов к тому, что игры условно одноразовые, если что.
Escape-игры
Re: Escape-игры
Особисто раджу серію Unlock!. З плюсів:
лише дека карт для гри
нічого рвати не треба, тому просто перепродати
правила пояснюються миттєво - для цього є учбовий міні-набір на 10 карт в кожній коробці
цікаві різні механіки і тематики в кожній пачці
взаємодія з добре написаною апкою
Мінуси:
одноразовість, очевидно, бо уже все знаєш
деякі сценарії менш цікаві, ніж інші
лише дека карт для гри
нічого рвати не треба, тому просто перепродати
правила пояснюються миттєво - для цього є учбовий міні-набір на 10 карт в кожній коробці
цікаві різні механіки і тематики в кожній пачці
взаємодія з добре написаною апкою
Мінуси:
одноразовість, очевидно, бо уже все знаєш
деякі сценарії менш цікаві, ніж інші
Анлок, Шерлоків чи таємниці Аркхема не грав, але багато зіграв екзітів, пару квестмастерів і елементарно(3 шт). Елементарно (як і шерлок і таємниці Аркхема) це більше детектив і в принципі для ознайомлення з жанром підходить). Найбільше подобається екзіт, але я компоненти не рвав, копіював чи перемальовував, що значно збільшувало час гри. Головна відмінність екзіта від квестмастера це те, що в екзіті можна помилятися, вводити ключ, якщо не підходить, знову вирішувати завдання, а в квестмастері права на помилку нема, правильно не правильно ідеш далі)
Мы играли The awakening, понравилось что в зависимости от принятых решений меняется развязка. Кажется 5 или 6 вариантов того, как закончится игра. И есть подозрение, что будет продолжение. Но атмосфера что-то как-то брррр. Не хочу спойлерить..